Alpina Trial

0
De Alpina Trial is beschikbaar in de wielmaten 16, 18, 20, 24 en 26 inch. Deze jongensfiets heeft geen bagagedrager, maar beschikt over een omhoog staand spatbord. Het uiterlijk heeft daarom wel wat weg van een stoere mountainbike.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Alpina Trial

De Alpina trial is niet zomaar een doorsnee kinderfiets. Deze stoere jongensfiets heeft namelijk een gave mountainbike look. Al vanaf 4 jaar kan uw kind genieten van deze fiets, zij het in het 16 inch formaat. Het is een fiets gemaakt voor de echte durfhals die graag een einde gaan fietsen met papa of mama. Over het fietspad is uiteraard geen probleem voor deze kinderfiets, maar ook onverharde wegen of paden hoeven niet uit de weg gegaan te worden. De banden hebben namelijk een dieper en breder profiel. Dit zorgt voor meer grip op lastige wegen. Natuurlijk kan de fiets ook prima alleen gebruikt worden wanneer ze daar oud genoeg voor zijn. Zelf naar school fietsen is voor elk kind spannend, maar op de Alpina zal het een stuk makkelijker gaan. Het mooie aan dit model is de variatie die het biedt per wiel maat. Bevalt de fiets wanneer uw kind 4 jaar is, dan is de kans groot dat de 24 inch op latere leeftijd ook goed in de smaak zal vallen. De frames van deze fietsen zijn bij elke inchmaat gemaakt van duurzaam aluminium. Het gebruik van aluminium zorgt voor een lichte fiets die goed te controleren is door uw kind. Alle Trial modellen beschikken over zowel een V-brak handrem als terugtraprem. Door het gebruik van dit dubbele remsysteem is dit een zeer veilige kinderfiets. Deze fietsen hebben geen bagagedrager achterop. Dit komt omdat het een mountainbike model is. Het spatbord achterop de fiets staat daarom wat verder naar boven gericht en beschermd zo goed tegen de opspattende modder. De halfopen kettingkast is terug te vinden op elke inchmaat. Deze beschermt de kleding voldoende en laat ruimte over voor eventueel onderhoud.   

De Alpina Trial is te verkrijgen in de volgende wielmaten:

  • 16 inch
  • 18 inch
  • 20 inch
  • 24 inch
  • 26 inch

Alpina Trial 16 en 18 inch

Het 16 inch formaat is het kleinste model dat er beschikbaar is. Gemaakt voor jongens tussen de 4 en 6 jaar. Het 18 inch model is geschikt voor jongens tussen de 5 en 7 jaar. Deze fietsen zijn ideaal om op te leren omgaan met het verkeer. U zult weinig onderhoud moeten verrichten aan deze fietsen. Dit is de danken aan het gebrek van versnellingen waardoor de techniek erg simpel blijft. Let er wel op dat er geen verlichting op zit. Wel kunt u op zowel de voor- als achterkant reflectoren vinden. Deze helpen met de zichtbaarheid in het donker, echter kunt ook de verlichting ook los aanschaffen bij Ado Bike.

Alpina Trial 20 en 24 inch

De Alpina Trial 20 inch is geschikt voor jongens tussen de 6 en 8 jaar. De 24 inch is geschikt voor jongens tussen de 8 en 10 jaar. De grootste verschillen met de kleinere frame maten is de verlichting en het slot dat aanwezig is. Omdat deze fietsen meer geschikt zijn voor kinderen die al redelijk zelfstandig ergens naartoe mogen fietsen, kan het ook voorkomen dat er in het donker gefietst moet worden. De verlichting helpt dan erg met het beter zichtbaar maken van de fiets. Met het slot kan de fiets met een goed gevoel onbeheerd achter gelaten worden.

Alpina Trial 26 inch

Het 26 inch model van de Alpina Trial is de grootste die er verkrijgbaar is en is geschikt voor jongens tussen de 10 en 14 jaar. Naast het slot en de verlichting zitten er op deze fiets ook versnellingen. De 3 Shimano nexus versnellingen zijn eenvoudig te gebruiken en verhogen het comfort van de rit aanzienlijk. Op deze leeftijd fietsen kinderen graag zelf naar school en leren ze de wereld ontdekken. Langere afstanden zijn dan ook geen enkel probleem voor deze fiets.

Framemaat berekenen Alpina Trial

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden voor zijn nieuwe Alpina Trial. Een te grote fiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet de optimale keuze. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste jongensfiets kiest voor uw zoon raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe stoere fiets!