Afmontage van fietsen

Rijklaar of in doos per merk

De volgende merken fietsen worden altijd in doos geleverd: Static, Volare, Spirit, Zonix
De volgende merken fietsen worden altijd rijklaar geleverd: Cortina, Gazelle, Alpina, Victoria, Qwic, Sinus
De volgende merken fietsen kunt u zelf kiezen wat u wenst: Altec, Umit

Bij de Altec en Umit fietsen kunt u voor één van de opties kiezen onder "Servicepakket’. 

Afmontage

In doos

Bij deze optie spreken we over ‘leveren in doos (85% rijklaar)’. Er zijn verschillende onderdelen die u dan zelf dient te monteren, zie de afbeelding hieronder. U ontvangt te allen tijden een handleiding en video.

Te monteren onderdelen

U zult zelf ook de banden op moeten pompen. Het kan voorkomen dat er nog enkele andere onderdelen extra gemonteerd dienen te worden die hier niet staan weergegeven.

Rijklaar

Wanneer u een fiets rijklaar besteld, is de levertijd ongeveer 5 werkdagen. Om de kans op schade te beperken worden het stuur, de trappers en eventuele voordrager niet afgemonteerd. Let op bij het monteren van de trappers dat er een linker en rechter pedaal is. Zie hier een video die u kan helpen bij het monteren van de pedalen.

Bezorging

Van fietsen in doos ontvangt u een track en trace code via de mail. Wij hebben geen invloed op de bezorgtijd van uw fiets. Wel kunnen we u meedelen dat DHL geen grote pakketten in de avond bezorgd.
Rijklare fietsen worden per koerier bij u thuis bezorgd en is er geen tijdsindicatie beschikbaar. U ontvangt wel bericht over de bezorgdag. Zorg ervoor dat er iemand thuis is of de fiets laat afleveren op een adres waar iemand is. Een nieuwe bezorgpoging zal bij u in rekening worden gebracht. 

Levertijd

De levertijd van fietsen in doos is: Op werkdagen voor 14.00 besteld, de volgende werkdag in huis.
De levertijd van rijklare fietsen is ongeveer 5 werkdagen. 

Onze klantenservice staat natuurlijk altijd graag voor u klaar, maar kan u eventueel slechts beperkt ondersteuning bieden bij het monteren van de fiets. Wij raden dan ook aan om de video goed te bekijken en te beluisteren, zodat u in één keer de fiets juist monteert. Hierna kunt u direct op de fiets stappen om mooie of handige ritten te gaan maken