Afmontage van fietsen

Afmontage

In doos

Bij deze optie spreken we over ‘leveren in doos (85% rijklaar)’. Er zijn verschillende onderdelen die u dan zelf dient te monteren, zie de afbeelding hieronder. U ontvangt te allen tijden een handleiding en video.

Te monteren onderdelen

U zult zelf ook de banden op moeten pompen. Het kan voorkomen dat er nog enkele andere onderdelen extra gemonteerd dienen te worden die hier niet staan weergegeven.

Rijklaar

Wanneer u een fiets rijklaar besteld, is de levertijd ongeveer 5 werkdagen. Om de kans op schade te beperken worden het stuur, de trappers en eventuele voordrager niet afgemonteerd. Let op bij het monteren van de trappers dat er een linker en rechter pedaal is. Zie hier een video die u kan helpen bij het monteren van de pedalen.

Levertijd en bezorging

Voor 14.00 een fiets in doos besteld, betekent morgen in huis. Hieronder vindt u per merk een overzicht van de afmontage en levertijd.

Merk Afmontage Levertijd
Altec Rijklaar/In doos +/-5 werkdagen / 1 werkdag
Alpina Rijklaar +/-5 werkdagen
BSP Rijklaar +/-5 werkdagen
Cortina Rijklaar +/-5 werkdagen
Gazelle Rijklaar +/-5 werkdagen
Qwic Rijklaar +/-5 werkdagen
Sinus Rijklaar +/-5 werkdagen
Spirit In doos 1 werkdag
Static In doos 1 werkdag
Umit Rijklaar/In doos 1 werkdag
Victoria Rijklaar +/-5 werkdagen
Volare In doos 1 werkdag
Zonix In doos 1 werkdag

 

Van fietsen in doos ontvangt u een track en trace code via de mail. Wij hebben geen invloed op de bezorgtijd van uw fiets. Wel kunnen we u meedelen dat DHL geen grote pakketten in de avond bezorgd.
Rijklare fietsen worden per koerier bij u thuis bezorgd en is er geen tijdsindicatie beschikbaar. U ontvangt wel bericht over de bezorgdag. Zorg ervoor dat er iemand thuis is of de fiets laat afleveren op een adres waar iemand is. Een nieuwe bezorgpoging zal bij u in rekening worden gebracht. 

Onze klantenservice staat natuurlijk altijd graag voor u klaar, maar kan u eventueel slechts beperkt ondersteuning bieden bij het monteren van de fiets. Wij raden dan ook aan om de video goed te bekijken en te beluisteren, zodat u in één keer de fiets juist monteert. Hierna kunt u direct op de fiets stappen om mooie of handige ritten te gaan maken